Menu
menu

 

video instalacija, kolor, video snimka 16mm filma, 120′, 2002.

Pri kraju snimanja filma IN BETWEEN na Jakuševcu u ljeto 2001. godine, autorica je filma pronašla bilježnicu u koju je, tada petnaestogodišnja djevojčica, pisala ljubavnu priču ‘Gloria’. ‘Gloria’ je djetinjasta ljubavna priča pod utjecajem južnoameričkih sapunica i koristi se poznatim društvenim i formalnim konvencijama i kodovima. U dramaturškoj analizi teksta ispostavilo se da postoje sve potrebne norme: prvi zaplet, drugi zaplet, konfrontacija itd. Ta je ljubavna priča, ‘Gloria’, poslužila kao predložak za rad koji ispituje filmske, dramaturške i kulturološke konvencije.

Glavni lik tumači Naoko Takahashi, japanska video umjetnica iz Londona. Naoko Takashi tekst govori na hrvatskom (kojeg ne razumije) a engleski prijevod se pojavljuje u titlu. Film je sniman 16mm kamerom na lokacijama u Zagrebu.

Rad se sastoji od dugotrajnih tonskih priprema ekipe za snimanje pojedinačnog kadra. Sam kadar, kad se konačno pojavi, traje nekoliko sekundi, dok pripreme i vježbanje teksta traju po nekoliko minuta.

montaža: Nicole Hewitt fotografija: Bruno Bahunek igraju: Naoko Takahashi, Siniša Ilić, Tvrtko Jurić, Ana Hušman, Bruno Bahunek, Nicole Hewitt