Menu
menu

 

video, kolor, PAL, 4:3, 80:00, 16 mm film, High 8, mini DV prebačen na BETU. Produkcija HFS i Pangolin, 2008.

‘Krenuli smo na tečaj plesa u Plesni centar Zagreb. Centar je koristio prostorije u vojnom učilistu na Črnomercu. Većina polaznika bili su kadeti. Bili smo mi, kadeti i jos nekoliko ljudi kao Biba i gđa. Darinka. Ideja je bila naučiti plesati i snimiti film. Rekli smo :’Tko god želi napraviti scenu za film neka se javi. Javila se Andreja….’

In Time je serija filmskih epizoda čija se radnja odvija u i oko plesnih klubova i škola u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sloveniji. Ekipa filma je tokom dvije godine pohađala satove plesa, odlazila na takmičenja i takmičila se s namjerom da se snimi film u kojemu smo svi ujedno glumci i autori. Cijeli proces je dokumentiran na videu, kako bi pomoću njega i vlastitog pamćenja rekonstruirali odabrane momente i transformirali ih u filmske događaje. Ova je ponuda bila otvorena svima koji su htjeli sudjelovati u projektu.

Svaka od epizoda se usredotočuje na određeni događaj ili na prepričavanje tog događaja. U tom procesu je iskustvo pretvoreno u narativ. Film pregovara izmedu koreografije gramatike, njene ekspresije u diskursu i povijesti, te njene izvedbe u narativizaciji iskustva. Odnosno pripovijedanja.